2010. augusztus 7., szombat

érdekes ,,, adalék a vizsgakövetelményhez

Érdekes tapasztalásom volt az egyik forgalmi vizsgánkon.

Tudni kell azt hogy a tanulók vizsgáig történő eljuttatása nem egyszerű feladat.
Kezdjük az alapoknál,, aztán fejlődünk,, dicsérünk,, tovább fejlődünk..

És ahogy azt szoktam mondani az utolsó 10% a legnehezebb.

Akkor kerülnek helyére a dolgok és csinosítjuk a teljesítményt egy olyan formára, hogy az egy kívülálló szemében is élvezhető, jó teljesítmény legyen.

Ez az állapot azonban rengeteg konfliktushelyzetet eredményez és bizony vannak napok, amikor a legügyesebb tanuló is vacakul érzi magát, és utál engem. :-))

Ebben az utolsó stádiumban a tanuló már azt hiszi mindent tud,, és én meg egyre csak igazgatom, beleszólok, apró dogokat megkritizálok.
Néha én is elgondolkodom azon, hogy szükség van erre?
Kell ez ?

Aztán jött egy aranyos sztori.
Kedvenc Vizsgabiztosom szövege, hogy agyban kell rendben lenni mindennek.
Csak az tud jól vezetni és vizsgázni, aki lát, észlel, elképzel tervez,, mindezt agyban, mert csak ezek után tud jól megvalósítani !

Hát nagyon igaza van.

Vele vizsgáztunk,, már az utolsó métereket tettük meg, amikor egy emelkedő szakaszon, jobbra kanyarodás közben meg kellett állni és a gyalogosokat el kellett engedni.
Tanuló megáll,,, vár békésen. Gyalogosok elmennek, akkor az emberem nekiáll,, behúzza a kéziféket, egybe tesz, és szépen elindul.
Gyalogosok már rég sehol,, a főút forgalma mögöttünk áll.

Gondoltam nem szép, de hát ez van,, végül is nem veszélyeztetett, se nem szabálytalankodott, csak bealudt.
Visszaértünk a hatóság elé,, vizsgabiztos értékel.

A vizsgán megfelelt de,,,,,,,,,,,,,,

Figyeljen oda arra hogy az ilyen helyzeteket másként oldja meg, addig készüljön fel az elindulásra amíg a gyalogosok a zebrán sétálnak, hogy mire eltűnnek rögtön indulhasson, mert így bizony értékes másodperceket rabolt el a forgalomtól, nem kis bosszúságot okozva ezzel a többieknek.

Na ekkor, ez után a történet után jöttem rá arra , hogy az általam már kötekedésnek minősült beszólásaim, igazgatásaim szükségesek.

Kellenek, mert a vizsgabiztos a végeredményt látja,, és pont azok az apróságok szúrnak szemet neki is mint nekem,, és ezek az apróságok, bizony az összképet nagyon leronthatják,, és ha remeg a vizsgaléc, akkor nagyon nem mindegy hogy , az ilyen történések melyik irányba mozdítják.

Szóval ha kötekedek veletek, annak inkább örüljetek,,, mert mindaddig nincs baj,, amíg tőlem halljátok és nem a vizsgabiztostól !

Azt szoktam mondani,, csak akkor reklamálhatsz, ha olyasmit hallasz a vizsgabiztostól, amit tőlem még nem hallottál.
És ez bizony igen ritkán fordul elő,, csak nem vesztek komolyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése